Diferencia entre atac DoS i DDoS

El DDoS i DoS són uns dels atacs més utilitzats pels pirates informàtics. Aquesta mena d’atacs consisteix a enviar moltes peticions a una màquina o servidor per col·lapsar-lo. Però saps realment queina és la diferència entre aquests dos tipus d’atacs?  A continuació et farem un resum del qué fa cada atac i com funcionen.

  • DoS

L’atac Dos significa “Denial of service” (Denegació de serveis) el que fa aquest atac és enviar molts paquets a un servidor per col·lapsar-lo d’informació i detenir el seu servei. Això es pot fer amb un programa o bé amb l’editor de textos de windows. ( no explicarem com fer-ho, però hi ha milers de tutorials..)
Aquest atac pot resultar útil si vols fer-li una broma al teu amic, però si el que vols fer és atacar a google ,crec que no faràs gaire.. Com que l’atac s’executa des de la mateixa adreça ip, el que fa el servidor quan detecta moltes peticions des de la mateixa ip és bloquejar-la directament.

 

  • DDOS

    DDOs significa “Distributed Denial of Service” (denegació distribuïda de serveis). La principal diferencia entre aquest atac i el DoS és que el DDoS és molt més elaborat. En el DDos s’utilitza més d’una màquina que realitza atacs constants al servidor, com que l’adreça ip de les màquines és diferent, el servidor no té temps a bloquejar-les per la quantitat de paquets que li arriben.

    Sovint, els ordinadors emprats per atacs DDoS són ordinadors personals infectats amb un virus informàtic que permet a l’atacant fer ús dels recursos de maquinari del mateix per realitzar els atacs DDoS als objectius determinats. Es forma així una xarxa d’ordinadors controlats des d’un punt central i realitzant trucades massives a servidors concrets amb l’únic objectiu de desestabilitzar i produir una alteració en el servei que presten.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *